Vesti

Online plaćanje karticama

30. 01. 2020 Obaveštenje o uvođenju mogućnosti plaćanja karticama

Zahvaljujući saradnji sa UniCredit bankom i AllSecure, našim korisnicima smo od danas ponudili opciju dinarskog plaćanja svih naših usluga - domena, hostinga i drugih usluga. Ovakav vid plaćanja je obezbeđen najnovijim sigurnosnim tehnologijama, a pruža mogućnost brze i lakše kupovine. 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica UniCredit Bank Beograd.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu, tj. nama.

3D Secure zaštita - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Mi smo kao trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.